IT Manager

FUNCTIE:

Als IT manager ga je samen met jouw team de uitdaging aan om verder in te zetten op de digitalisering en automatisering van onze bedrijfsprocessen, een van de speerpunten in de strategie van Metalunion. Dit om een sterke service aan te bieden in onze snel evoluerende markt.


Als concrete IT-oplossing voor deze doelstelling staat de implementatie van een nieuw ERP-pakket op de planning. De basis fundering hiervan is het vinden van een ERP systeem die het best bij onze bedrijfsprocessen past en een meerwaarde kan bieden voor onze verdere groei. Jij staat in voor de uitvoering van dit ERP-marktonderzoek om zo de optimale IT-oplossing voor Metalunion te vinden.


Na het doorhakken van deze knoop zorg je samen met je IT-team en de externe partner voor de implementatie van het gekozen ERP systeem. Bovendien sta je in voor het uitbreiden van het applicatielandschap, om zo onze digitale werking naar een nog hoger niveau te tillen. Jij neemt in dit hele verhaal de lead, stuurt je 2 collega’s van het IT-team aan en neemt de eindverantwoordelijkheid om onze diensten optimaal te ondersteunen.


Je ontwikkelt de IT-strategie, die je ook operationeel vertaalt naar een concrete roadmap, gevolgd door het toezien op de correcte realisatie van de verscheidene projecten. Jouw maturiteit in het vak, hands-on ervaring en operationele competenties van jouw 2 collega’s zorgen voor een solide in-house IT kennis.

 

PROFIEL:

 

  • Je beschikt over een master of bachelordiploma in een IT gerelateerde richting of bent gelijkwaardig door ervaring.
  • Je hebt ervaring in een IT management functie, bij voorkeur als IT Manager of IT Project Manager.
  • Je hebt een brede kennis van verschillende IT-applicaties (ERP, CRM, e-commerce, …).
  • Je weet de doelstellingen en behoeften van een bedrijf in kaart te brengen, alsook een optimale IT-strategie te bepalen en uit te werken.
  • Je hebt een strategisch denkvermogen en bent steeds op zoek naar opportuniteiten in een dynamische markt.

 

Wat krijg jij van ons? EEN STALEN AANBOD:

Metalunion is een toonaangevende speler binnen de staalhandel. Dankzij de focus op kwalitatieve staalproducten en de hoogwaardige servicegerichte manier van werken, hebben wij de naam Metalunion en bijhorende reputatie sinds 1928 op de kaart gezet. We zijn er helemaal klaar voor om ons op digitaal vlak verder te ontwikkelen en te investeren en innoveren waar nodig. Jij vormt hierin de spilfiguur!


Als IT manager kan je jouw ervaring op een dynamische wijze inzetten in een A tot Z groeiverhaal. Je krijgt een grote verantwoordelijkheid om onze uitdagende IT-roadmap mee op te bouwen en hebt hierdoor een rechtstreekse impact op de groei en langetermijnvisie van ons bedrijf.


Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.